"Щоб на землі не панувало зло"

10 травня

Президент Володимир Зеленський з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вручив ордени «Золота Зірка» рідним загиблих Героїв України та нагородив воїнів відзнаками «Хрест бойових заслуг».

Глава держави розпочав виступ на церемонії з інформації про нічний масований удар. Держава-агресор рф випустила по цивільних об’єктах України майже 60 ракет і понад 20 «шахедів».

«Саме життя було мішенню цієї ночі — так само, як і протягом сотень інших подібних ночей і днів цієї війни. Для всіх у світі, хто справді бачить реальність і має сміливість не заплющувати очі, очевидно, що російська держава воює не лише проти нашої, української незалежності, не лише проти нашої держави, а проти взагалі всього, що дає життя державі й народу», — сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що російський нацизм не зможе подолати рішучості, хоробрості й принциповості тих, хто протистоїть злу, зупиняє руйнування та рятує людей від знищення.

«Хай ніколи з людської пам’яті не зникають ті, чия сміливість, чия сила зберігають життя на землі. Хай панують співпраця й право, які забезпечують нормальне, мирне співжиття між народами. І хай буде незмінно світлою та вічною пам’ять кожного й кожної, хто боровся заради життя й віддав найдорожче — своє життя, аби зло на землі не панувало», — наголосив глава держави.

Володимир Зеленський відзначив тих, чиї сміливість і сила зберігають життя . Фото з сайту president.gov.ua

Пам’ять загиблих захисників і захисниць України вшанували хвилиною мовчання.

Президент вручив рідним загиблих Героїв ордени «Золота Зірка». Звання Героя України посмертно удостоєні:

Восьмеро українських захисників отримали відзнаки «Хрест бойових заслуг»:

Джерело: Офіс Президента



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua