"Соціальний діалог виключає ультиматуми"

16 липня 2011

ПОЗИЦІЯ. Вимоги скасування пенсійної реформи  безвідповідальні й популістські Дії Федерації профспілок України, спрямовані на скасування пенсійної реформи, є безвідповідальними і ведуть до дестабілізації ситуації у суспільстві. Так віце-прем’єр-міністр — міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прокоментував звернення ФПУ до Президента України з вимогою ветувати прийнятий Верховною Радою закон про пенсійну реформу.

«Виступаючи проти проведення пенсійної реформи, профспілки таким чином виступають проти підвищення пенсій для найнезахищеніших українців, які уже не можуть працювати», — зазначив урядовець. Він також нагадав, що профспілки з самого початку були залучені до обговорення проекту пенсійної реформи і багато їх пропозицій у законі враховано.

Віце-прем’єр переконаний, що реформа системи пенсійного забезпечення є не лише інструментом підвищення пенсій, а й гарантією збереження економічного суверенітету України. «Інші країни, влада яких зволікала з реформами, вимушені були знижувати зарплати і пенсії, розпродувати держмайно для уникнення банкрутства держави. Україна не має права іти цим шляхом», — цитує слова Сергія Тігіпка його прес-служба.

Сьогодні влада бере на себе відповідальність не лише перед нинішніми пенсіонерами, а й перед майбутніми поколіннями українців, яким треба залишити справедливу та дієздатну систему пенсійного забезпечення.

І нинішні протести спричинені насамперед бажанням керівництва Федерації підняти власний політичний рейтинг. «Мова ультиматумів є неприйнятною для учасників соціального діалогу. Профспілки як ніхто інший повинні бути зацікавлені в оздоровленні та стабільній роботі пенсійної системи. Вони повинні захищати інтереси людей, а не перетворюватися на політичні партії. Соціальна справедливість не має нічого спільного з соціальним популізмом та самопіаром деяких профспілкових лідерів», —  переконаний урядовець.

Наступними кроками пенсійної реформи стануть запровадження накопичувального рівня, легалізація зарплат та робочих місць, «осучаснення» пенсій, що підвищить їх для найбідніших українських пенсіонерів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua