" Те, що можеш зробити сам, не залишай іншим"

15 листопада 2011

ПЕРСПЕКТИВИ

Україна здатна виробляти більшість продукції на внутрішній ринок

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук. За його словами, нині уряд вирішує чимало нагальних питань, серед яких головне — як зробити, щоб більшість товарів, які продають в Україні, були українського походження, виробляли на вітчизняних підприємствах.

Прем’єр-міністр підкреслив, що це сприятиме розвитку економіки та збільшенню кількості робочих місць, зростанню рівня оплати праці, надходженню додаткових  доходів до Пенсійного фонду тощо. Микола Азаров повідомив, що у цьому напрямку уряд уже зробив певні кроки, ухваливши масштабну програму імпортозаміщення.

Крім того, він зазначив, що у контексті насичення ринку вітчизняними товарами йдеться також і про товари медичного призначення та ліки. «Нині в аптеках 70% імпортних препаратів. На превеликий жаль, вони дорогі і не завжди відповідної якості. А це означає, що наші люди не тільки платять великі гроші, а й не отримують ефекту від застосування цих ліків», — наголосив Микола Азаров, зазначивши: для практичного вивчення проблеми він відвідав підприємство «Фармацевтичне об’єднання  «Дарниця».

«Це надсучасне підприємство, що випускає високоякісні ліки. Оглянувши цехи, поговоривши з персоналом, я переконався, що в найближчі 3-4 роки в Україні можна побудувати 4-5 таких самих підприємств і приблизно на 70% закрити потребу України в ліках. Така програма буде не тільки розроблена, а й виконана», — запевнив Прем’єр-міністр. Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, він зауважив, що був час, коли країна практично повністю забезпечувала себе ліками, продуктами харчування, товарами народного споживання. «Тож уся внутрішня та зовнішня політика уряду повинна бути спрямована саме на це»,— переконаний глава уряду.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua