"У Сумах відбулася Всеукраїнська виставка-ярмарок «Голуб — символ миру»"

Олександр ВЕРТІЛЬ
5 листопада 2014

На неї приїхали понад 150 учасників, які розводять голубів та іншу домашню птицю, із Сумської, Харківської, Чернігівської, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської та інших областей. Загалом вони представили тільки голубів майже 2 тисячі й чимало курей, качок, індиків, перепілок, гусей, папуг, канарейок…

Як наголосив під час відкриття виставки-ярмарку директор департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА Володимир Івченко, нині голуб — символ миру і любові — набуває особливого значення. Цей птах на своїх крилах неодмінно принесе українцям мир і злагоду, затишок і спокій, щастя і добро.

А тим часом у вольєрах, клітках, міні-наметах розмаїте птаство тьохкало і підпадьомкало, вуркотіло і кукурікало, квоктало і гелготало, словом, виявляло голосову активність. І все це — на радість і втіху глядачам, яких зранку до обіду перебуло тут кілька тисяч, переважно з дітьми.

Фото Володимира КОВАЛЕНКА

Ось ряд вольєрів 30-річного сумчанина Романа Нікітіна. Охоче розповідає, що голубами захопився 8 років тому і не уявляє кращого заняття для душі. Віддає перевагу не кількості, а якості. На його обійсті на околиці Сум у голубнику живуть птахи таких порід: павич, кінг, шалевий тощо.

А неподалік зі своїм птаством Віктор Лісовенко із села Жовтневе Білопільського району на Сумщині. Помічниками у дідуся онуки Таня й Владислав, які також приїхали на виставку.

З таким «боа» можна на карнавал

Як розповів Віктор Іванович, у нього понад 200 голубів, зокрема англійської породи, яких використовують для доставки пошти. А також миколаївські, пермські, якобіни, кучеряві, штрассери, індіани.

Загалом на виставці представили майже 30 порід птаха, що символізує мир і любов, які нині так потрібні Україні. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua