"Українські майстрині здивували Львів авторськими ляльками"

Оксана МЕЛЬНИК
11 жовтня 2013

Традиційний щорічний всеукраїнський форум «Ляльковий світ» був, як завжди, очікуваний для учасників, бо дає можливість обмінятися професійним досвідом та ознайомитися зі світовими тенденціями створення авторської ляльки. А для поціновувачів цього мистецтва й відвідувачів трапилася чергова, повна несподіванок, нагода поринути в яскравий світ улюблених забавок. 

Дозвольте відрекомендуватися — містери ікси

Тож наприкінці вересня до міста Лева на вже п’ятий  фестиваль свої роботи привезли 50 лялькарів із різних областей України. Були тут колекційні порцелянові та інтер’єрні текстильні ляльки-тільди, так звані «гарбузоголові», гачковані ляльки, а також популярні ведмедики Тедді, виготовлені з різних матеріалів. Крім цього, на виставці  представлено багато шарнірних ляльок, які рухають ручками, ніжками, можуть сидіти, крутити головою — саме від цих експонатів неможливо було відірвати малечу.

Заради такої краси можна й на солодощах зекономити. Фото УНIAН

Ляльковим трендом цієї виставки, повідомила організатор дійства Ірина Сорокіна, став формат леді. Їх і раніше було чимало, але водночас були і гномики, ельфи. Цього року переважає антропоморфна частина. Найбільшою увагою користуються милі гламурні ляльки. Дуже сподобалися відвідувачам, зокрема, ляльки майстрині Галини Ночовної з Полтави, виконані з сучасної  полімерної пластики, київських майстринь Еріки Нібак (великі текстильні ляльки), Вікторії Кукало (ляльки в стилі стімпанк), Оксани Скляренко (ведмедики Тедді) та Роксани Рубіс (музичні ведмедики), а також «квіткові дівчата» харків’янки Зої Мисько.

На цій виставці гріх було не впасти в дитинство

У рамках фестивалю пройшли також майстер-класи зі створення класичної ватної іграшки. Втім, ляльок можна було не лише побачити, а й купити. Щоправда, ціни на авторські роботи іноді добряче кусалися. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua