"Віра йде крізь серця"

28 сiчня 2014

Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій готова стати гарантом виконання домовленостей між владою та опозицією задля вирішення політичної кризи. Про це сказав керуючий справами Української православної церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній під час зустрічі Президента Віктора Януковича з керівниками церков та релігійних організацій.

Духовенство виступає за мир, злагоду, спокій, припинення ворожнечі. Фото Михайла МAРКIВA

«Можливо, саме лідери церков та релігійних організацій могли б виступити гарантами виконання тих домовленостей, яких буде досягнуто між владою та опозицією. Ми готові взяти участь у зустрічі Президента з лідерами опозиції, докласти максимум зусиль для досягнення компромісу заради миру в Україні», — зазначив священнослужитель.

За словами митрополита, в Україні відбувається радикалізація настроїв, ситуація виходить з-під контролю. «Цілком очевидно, що сьогодні переговори між владою та опозицією має бути продовжено. Треба йти на компроміси, шукати шляхи до примирення. І влада, і опозиція мають бути готові йти на поступки заради збереження миру і цілісності країни», — підкреслив він.

У свою чергу Предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет подякував Президентові за позитивну оцінку миротворчої ролі церкви. «Це мир, злагода, спокій, припинення всякої ворожнечі й особливо насилля. Церква це робила, робить і буде робити, але не наша справа — вирішувати політичні проблеми. Церква поза політикою, але вона не може себе відокремлювати від народу, адже там стоїть паства наша», — сказав Філарет.

Верховний архієпископ Києво-Галицький Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) під час зустрічі наголосив на необхідності зупинення кровопролиття, недопущення ескалації насилля, щоб Україна не скотилася у прірву громадянської війни.

«Ми хочемо сказати, що всі мають певні моральні обов’язки перед народом. Заповідь «Не вбий» в Україні повинна бути голосно сказана всіма, це стосується будь-кого», — цитує Святослава прес-служба Президента. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua