"Візерунки квілінгу"

Олена ОСОБОВА
16 березня 2011

ЗАХОПЛЕННЯ

Виставку "Від бусинки до шедевра" у Хомівській сільській бібліотеці на Сватівщині облаштовували з робіт пенсіонерки Тамари Юрченко, яка три роки плете з бісеру. Почалося захоплення із бажання допомогти онукові виконати домашнє завдання - їм завжди треба щось змайструвати власними руками.

- А от кілька місяців я квілінгом захоплююся. У газеті прочитала й сама навчилася, - зізналася майстриня. Й дістала картину, де мініатюрні паперові спіральки дивним чином складаються у прекрасну лілію.

Виявляється, Тамара Іванівна наловчилася за допомогою великої голки крутити спіральки з тоненьких смужок яскравого паперу, а потім з них збирати свої картини. Робота копітка, майже ювелірна. Квілінг, як стиль оформлення ікон, зародився в XІV-XV столітті в монастирях Європи. Це було захоплення дам вищого світу. Тож у музеях збереглося багато робіт, зокрема, й англійської королеви.

Усе життя Тамара Іванівна Юрченко прожила так, щоб "червоніти не довелося" - її дуже поважають на селі. Працювала справно - і на будівництві в молодості, і кастеляншею в агроліцеї останні років десять. А ще -поралася у городі та по господарству - як усі. А тепер, діти і навіть онуки підросли, Тамара Іванівна змогла й для себе час "викроїти".



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua