"Визначилася четвірка півфіналістів хокейного олімпійського турніру"

Валерій РЕКУНОВ
20 лютого 2014

Для головного героя пам’ятного поєдинку Росія — Словаччина Яна Лацо сочинське свято закінчилося 18 лютого. На груповому етапі 32-річний воротар донецького «Донбаса» продемонстрував фантастичну гру проти господарів турніру. Найвідоміші зірки Національної хокейної ліги — Євгеній Малкін з «Піттсбурга» і Олександр Сьомін з «Кароліни», Павел Дацюк з «Детройта» і Олександр Овечкін з «Вашингтона» протягом 65 хвилин марно намагалися пробити кращого воротаря чемпіонату світу-2013.

Капітану збірної Росії Дацюку (в центрі) уболівальники невдачі не вибачать. Фото з сайту www.eurosport.ru

Те, що не зміг зробити зірковий напад збірної Росії, виявилося напрочуд легким завданням для їх наступного суперника. На біду словаків у 1/8 фіналу вони вийшли на своїх давніх знайомих — хокеїстів Чехії. А сусідам, як відомо з давніх-давен, у солі не відмовляють.

Вже в середині другого періоду для підопічних Вуйтека все стало зрозуміло. У воротах Яна Лацо розписалися форвард «Едмонтона» Алеш Гемські, його колега по НХЛ Девід Крейчі з «Бостона» та Роман Червенка, який продовжує свою кар’єру у найбагатшому клубі Континентальної хокейної ліги — пітерському СКА — 4:0. Єдине, що вдалося географічним сусідам одного з фаворитів турніру, це зробити остаточний рахунок не таким принизливим — 3:5.

А ось ще одна наша людина на сочинських Іграх — Оскарс Бартуліс пробився в наступне коло змагань. Напрочуд щедро обдарований фізично захисник «Донбаса» (зріст — 190 сантиметрів, вага — 92 кілограми) хитромудрим кидком по дивній траєкторії відкрив рахунок у матчі Латвія — Швейцарія. Його почин підтримав форвард Лауріс Дарзіньш, який відзначився дублем — 3:1. Прибалтійська команда помстилася альпійцям за зовсім нелогічну поразку на старті групового турніру. Тоді, нагадаю, збірна країни банків і сиру єдину переможну шайбу закинула за вісім секунд до закінчення основного часу.

У битві двох представників першого дивізіону світового хокею — Австрії і Словенії сильнішими виявилися дебютанти Олімпіади — 0:4. З таким самим рахунком російські хокеїсти обіграли норвежців. Шайби у господарів закинули Алексій Терещенко, Ілля Ковальчук та двічі Олександр Радулов.

Чвертьфінальні пари хокейного турніру XXII зимових Ігор виглядають так:

Швеція — Словенія,
Фінляндія — Росія,
Канада — Латвія,
США — Чехія.

На дистанції 10 000 метрів з ковзанярського спорту увесь п’єдестал пошани знову зайняли представники Нідерландів. Золоту медаль здобув Йорріт Бергсма, який встановив олімпійський рекорд. Другий та третій час показали Свен Крамер та Боб де Йонг.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua