"Володимир Гройсман привітав українців із Днем Гідності та Свободи"

21 листопада 2016

Дорогі співвітчизники!

День Гідності та Свободи ми щорічно відзначаємо 21 листопада, коли розпочалися Помаранчева революція та Революція Гідності. Це досить молода дата в нашому національному календарі, однак за нею стоїть безпрецедентна мужність усього українського суспільства і не менш безпрецедентна традиція патріотизму, який завжди демонстрували українці, виборюючи власну свободу, права, відстоюючи власну гідність і державність.

Фото з сайту урядового порталу.

На початку ХХІ сторіччя, в 2004–2005 та 2013–2014 роках український народ продемонстрував усьому світу свою непохитну волю в захисті цінностей демократії, відкритого суспільства, основоположних прав людини. Особливо драматичними виявилися події під час Революції Гідності. Мільйони наших співвітчизників – молодь, студенти, представники старших поколінь, – рішуче піднялися проти злочинного режиму, який мав намір відкинути Україну назад у сумнівне минуле, придушуючи свободу слова, медіа, бізнес, згортаючи демократичні процеси.

На жаль, свобода і гідність іноді коштують дуже дорого. Українці заплатили за це безпрецедентно високу ціну. Ми ніколи не забудемо тих чорних днів зими 2014 року: 22 січня, коли були вбиті перші майданівці, і 18–20 лютого, коли весь світ сколихнувся від масових розстрілів демонстрантів опричниками злочинного режиму. Ми низько вклоняємося перед нашими співвітчизниками, які героїчно загинули в цій нерівній боротьбі. Світла пам’ять про Героїв Небесної Сотні і біль утрати наших кращих громадян об’єднали всіх українців, об’єднали всі куточки нашої країни.

День Гідності та Свободи – це наша спільна пам’ять, вшанування боротьби всіх українців. І сьогодні ми відзначаємо цей День, не маючи жодних сумнівів у наших спільних намірах і нашій спільній меті: реалізації демократичної та успішної країни.

Попри важкі труднощі, пов’язані з економічною війною та зовнішньою військовою агресією з боку Росії, Україна непохитно і крок за кроком рухається шляхом структурних реформ. Не все вдається зробити одразу, але якісні зміни впроваджуються, важливі рішення поступово втілюються і їхній економічний та соціальний потенціал невдовзі стане відчутним. Україна вийшла з економічної кризи і вже закладається основа для сталого економічного зростання: створення сприятливого бізнес-клімату, утвердження верховенства права та протидія корупції, модернізація державного управління та послуг, відновлення промислового потенціалу країни, підвищення соціальних стандартів.

Бажаю кожному українцю, кожній українській родині мирного неба, добробуту й злагоди в домівках, віри та впевненості в завтрашньому дні! 

Прем’єр-міністр України                            Володимир ГРОЙСМАН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua