"Врятували храм від вогню"

Валерій МЕЛЬНИК
8 жовтня 2010

НАДЗВИЧАЙНА ПОДІЯ

Завдяки оперативним діям еменесівців швидко загашена пожежа у Свято-Миколаївському храмі міста Ковеля...

Вона виникла приблизно о сьомій вечора. На виклик працівника комунальної служби міста, який першим помітив відблиски вогню у вікнах храму, відразу ж прибули чотири пожежних автомобілі пожежно-рятувальних частин N4 та N19 Ковельського гарнізону МНС.

- На цей час по дерев'яних перегородках вогонь вже встиг переміститися із місця виникнення пожежі на досить значну площу і почав вириватися назовні, - розповів керівник прес-служби Головного управління МНС України у Волинський області, підполковник цивільного захисту Володимир Нестеров. - Висока температура, зокрема, проривалася назовні і вже розплавила пластмасові ринви на даху. Але наші співробітники правильно оцінили ситуацію. І, не гаючи секунд, відразу через чотири пожежних стволи подали воду у місце загоряння. Струмінь ще з одного, поданого вже з автодрабини, захистив купол церкви...

Протягом семи хвилин рятувальникам вдалося локалізувати вогонь, а ще за дві - повністю загасити пожежу.

"Червоний півень", що розгулявся на площі в тридцять квадратних метрів, пошкодив одну із запрестольних ікон, хоругви іконостасу, дерев'яні перегородки. Але, на відміну від надзвичайної події у селі Волошки Ковельського району, де кілька літ тому давній дерев'яний храм був повністю знищений вогнем, тепер фактично "обійшлося переляком".

Нині працює спеціально створена комісія, яка вивчає причини загоряння.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua