"Вступна кампанія: недоліки усунуть до наступного літа"

10 серпня 2017

Глава уряду доручив керівництву Міністерства фінансів та Міністерства освіти і науки опрацювати можливість надання з державного бюджету коштів на виправлення недоліків у цій електронній системі.  На його думку, вона довела свою ефективність, однак потребує додаткової уваги для усунення операційних недоліків.

Під час наради, присвяченої підсумкам вступної кампанії 2017 року, глава уряду заявив: «Можна з упевненістю резюмувати, що складнощі були, але всі питання вже врегульовано, і система довела свою здатність об’єктивно розглядати результати. За фактом усіх зараховано до вищих навчальних закладів. Система готова. І вже під час наступної вступної кампанії у нас не виникатиме проблем».

Попри складнощі з поданням заяв, абітурієнти стали студентами. Фото УНIAН

У свою чергу міністр освіти і науки Лілія Гриневич пояснила, що труднощі здебільшого були пов’язані із запровадженням нового програмного обслуговування. Згідно з укладеним договором, інститут-розробник програмного забезпечення протягом року зобов’язаний повністю усунути будь-які недоліки, розвинути і вдосконалити сервіси, потрібні університетам. Міністр опосередковано попросила вибачення в абітурієнтів і працівників приймальних комісій вищих навчальних закладів за стресові умови роботи.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, глава уряду підкреслив, що оскільки складнощі подолано, відтепер жодне втручання в систему неможливе. Його висновок чіткий: «Програмне забезпечення — це державна власність. Головна перемога в тому, що приватні особи не впливають на управління цим процесом. Це важливо з огляду на безпекову складову. Дуже важливо, щоб система, яку нині створює Міністерство освіти і науки, була відкритою, конкурентною, щоб молоді люди могли вступити до того навчального закладу, який, на їхню думку, дасть можливість стати конкурентнішими і здобути якісніші знання».

Згідно з даними МОН щодо зарахування на місця бюджетного замовлення, майже 90% вступників зараховано. Відповідні накази видано, триває перерозподіл залишку місць серед пільгових категорій, що мають переважне право на отримання місця державного замовлення. Окрім цього, відомство розв’язує поточні проблеми і здійснює аналіз складнощів вступної кампанії. Передовсім увагу надаватимуть застосуванню сільського коефіцієнта. Усе прораховуватимуть детально, аби наступного літа недоліків не виникало.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua