"Як вам смакує піца від клоуна?"

Катерина МАЦЕГОРА
11 травня 2016

Моцарелла? Маргарита? Замовляйте! Не стидайтесь! Під куполом Національного цирку їх спечуть за п’ять хвилин Pizza Boys Микола Горбатюк та Євгеній Легкий. Виймуть з пари-жару, охолодять вправним жонглюванням та змастять іскристими феєрверками. Однак не тільки про їжу розповідатимуть глядачам учасники нової програми «Клоуни Forever!» З початку травня по 3 липня у клоунів-кулінарів перейматимуть естафету звірі, виступатимуть гнучкі акробати. А з хижаків на манеж вийде з акордним соло лише ведмідь.

Нинішнє шоу під куполом — це своєрідний експеримент. Проба пера клоунів, які приміряли роль режисерів, трансформувалась у   власну програму із продуманими вступами-підводками до номерів екстра-класу та логічним завершенням. Неозброєним оком помітно, що під удаваною легкістю приховано безліч унікальних індивідуальних і важливих в історичному контексті атрибутів циркового мистецтва. Один із таких прикладів — акробатичний ансамбль «Енергія». Номеру, який поєднує екстремальні трюки на зустрічних гойдалках без страхувальної лонжі та небезпечні стрибки, вже тридцять років. Не потрібні засоби страхування й дуету Марини Главатських і Олексія Григорова, який здіймається в повітря на кільці.

Для такої вправи групі акробатів-вольтижерів не потрібні навіть офісні стільці!. Фото Світлани СКРЯБІНОЇ

Опісля на арену виходили переможці Міжнародного фестивалю в Кореї. VIP office під керівництвом Сергія Вацика — вони група акробатів-вольтижерів, які вправно володіють м’язами тіла й виконують надзвичайно складні стійки на голові. Їхні атрибути — офісні стільці.

А віру в неможливе зародив у серцях шанувальників циркового мистецтва семирічний Оскар Страхов. Під час виконання ефектних і неординарних, проте надскладних трюків його підтримував батько Данило. Ці артисти — учасники телешоу «Україна має талант-8». Задіяні у програмі й акробати-ексцентрики Павло та Євгеній Герасименки, брейк-дансери групи Golden stars у пелеринах і кросівках.

Запитаєте, куди  поділися клоуни? Вони були на арені протягом усіх двох з половиною годин. Килимний артист Олексій Красних працював у жанрі комедійного соло, запалював глядачів яскравими та влучними репризами. Володар Гран-прі Міжнародного фестивалю клоунів «КОМЕДІАДА-2015» закохав у себе публіку. Такі самі враження виникли й від роботи на арені тріо «Екі Вокі». Георгій Кириченко, Дмитро Ніколенко, Юрій Павличенко — для світу вони бронзові призери циркового фестивалю в Монте-Карло, а в Україні хлопці — веселі й запальні улюбленці наймолодших глядачів.

То що, має цирк право на експерименти? Безперечно. Про це засвідчили щирі усмішки на обличчях та іскри щастя в очах глядачів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua