"З вітерцем і вай-фаєм"

21 грудня 2011

ПАРТНЕРСТВО

Компанія «Hyundai» вчора презентувала перший швидкісний поїзд Україні

Ним відстань від столиці до Харкова невдовзі можна буде подолати за 3,5 години, до Львова він домчить за 4,5 години, а в Донецьку буде за 5,5  години.

Участь у церемонії передачі першого потяга у корейському місті Чангвон взяли віце-прем’єр-міністр — міністр інфраструктури Борис Колесніков, гендиректор Укрзалізниці Володимир Козак, Посол України в Кореї Олександр Мармазов, генеральний директор «Hyundai Rotem» Лі Мін Хо.

Побачити перший потяг, виготовлений на індивідуальне замовлення для України, мала змогу не лише урядова делегація, а й представники ЗМІ, які прибули до Кореї. Дизайн справді унікальний, він відповідає найсучаснішим технічним вимогам до пасажирського рухомого складу, комфорту, енергозбереження. У вагонах зручні сидіння, широкі полиці для ручної поклажі, багажні полиці, телеекрани, сенсорні вхідні двері. Тут є також окремі туалети для людей з обмеженими фізичними можливостями, цікавий дизайн має вагон-ресторан.

На перших потягах міститиметься символіка Євро-2012. Серед інших нововведень для українців — надання пасажирам послуги бездротового доступу до Інтернету, тож час у дорозі промайне не лише швидко, а й з користю.

Красень-потяг викликає по-справжньому позитивні емоції. Фото з сайту mut.gov.ua

Борис Колесніков зазначив, що вже багато років Південна Корея асоціюється з перспективою і розвитком, а перший потяг для України — ще один доказ цього. «Цей потяг є стартом потужного майбутнього співробітництва між нашими країнами», — цитує слова урядовця прес-служба Мінінфраструктури.

Для доставки в Україну першого екземпляра заводу потрібно 45 днів. Він прибуде морем в Одеський порт уже в лютому. Після доставки його буде апробовано протягом місяця і запущено на маршруті Київ — Харків.

Два поїзди виробництва «Hyundai Rotem» прибудуть до України наприкінці лютого 2012 року, чотири — до початку травня. Ці шість електропоїздів буде надано Укрзалізниці до Євро-2012. Вони з’єднають між собою чотири міста, що прийматимуть ігри першості. На регулярних залізничних маршрутах перші поїзди курсуватимуть вже з травня 2012 року. Ще чотири потяги Україна отримає після Євро-2012. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua