"109 українців помирають щодня від епідемій"

20 червня 2012

ЗДОРОВ’Я. Епідемія СНІДу, гепатитів і туберкульозу щодня забирають життя 109 українців. Про це сьогодні біля Верховної Ради в рамках акції «Депутат альтруїст»сказав голова благодійного фонду «Дорадча рада спільнот з питань доступу до лікування в Україні» Дмитро Шерембей, передає УНН.

«Люди, які живуть із ВІЛ, туберкульозом і гепатитом, помирають через брак коштів на їхнє лікування. Для хворих питання фінансування рівнозначне питанню життя», – зазначає Д.Шерембей.

У державному бюджеті 2012 року передбачено 2,6 млрд грн на лікування та санітарно-курортне оздоровлення апаратів Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента, МВС, Міноборони. Приблизно таку суму – 2,8 млрд грн – МОЗ отримує на медичне обслуговування решти українців.

«За всю історію української держави не було виділено жодної копійки з бюджету на лікування гепатитів, якими сьогодні інфіковано 3,5 млн українців», – стверджує голова Всеукраїнської організації «Зупинимо гепатит» Ольга Гаврилова.

Сьогодні в Україні 9,5% населення інфіковано ВІЛ, туберкульозом і вірусними гепатитами. Це понад 4 млн українців.

Активісти передали головам парламентських фракцій книги для збору підписів про відмову від частини коштів на оздоровлення депутатів та передання їх до державного бюджету 2013 року на подолання епідемій. 

Більше інформації про вірусні захворювання ви можете знайти на сайті proteflazid.com.ua.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua