"120 тисяч громадян «застрягли» у довгобудах "

16 лютого 2012

ІНВЕСТИЦІЇ. 120 тисяч осіб, які інвестували у новобудови, так і не отримали житло, за яке заплатити гроші, повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов, передає ТСН з посиланням на УНН.

Він відзначив, що для того, аби не обвалити житловий ринок, парламент свого часу прийняв положення, яке забороняє вимагати від забудовника сьогодні розірвання угоди до кінця цього року. Але більше ВР не піде на продовження цього мораторію і буде маса судових позовів, наголосив народний депутат.

Варто зазначити, що лише у Києві столична влада нарахувала близько 40 будинків-довгобудів, компанії-забудовники яких збанкрутували. При цьому влада готова добудувати ці будинки, проте займатися цим їм заважає законодавча база.

За словами заступника голови КМДА Михайла Кучука, наразі законодавство не дозволяє місту розпочати роботи в цих будинках. Причина - банкрутство, незрозуміла ситуація з власниками недобудов, земля, оформлена на компанії, власники яких або в бігах, або в місцях за колючим дротом.

Нагадаємо, у листопаді 2011 року Кабмін відмовився від своєї ініціативи штрафувати забудовників, які затягують здачу в експлуатацію недобудованих будинків. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua