"17 святкових хвилин"

Валерій МЕЛЬНИК
23 грудня 2015

Цей день став своєрідним святом не лише для нових охоронців правопорядку, а й усієї області. Отож не дивно, що розділити свято з ними до пам’ятника Лесі Українки прийшли голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, голова обласної ради Ігор Палиця, міський голова Микола Романюк.

Конкурс на посаду поліцейського в обласному центрі Волині був дуже жорстким — 26 претендентів на одне місце! В результаті відбору 170 волинян виборювали право носити значок «копа». Але п’ятьом із них не судилося успішно здолати всі сходинки навчання й інші випробування.

Більшість поліцейських мають вищу освіту та статус учасника бойових дій. Фото автора

— Серед нових поліцейських кожен десятий — учасник АТО, багато спортсменів, 10% — дівчата, вісім із десяти нових поліцейських мають вищу освіту, — прокоментував якісний склад правоохоронців міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. — 15% раніше працювали в органах МВС (майже всі служили в добровольчому батальйоні «Світязь» та інших батальйонах МВС, які брали участь в АТО).

Щоб майбутні полісмени змогли успішно опанувати навчальну програму, з ними працювали інструктори зі столиці, яких свого часу наставляли американські і канадські спеціалісти.

Урочистий захід тривав усього 17 хвилин. А згодом уже повноправні поліцейські на всюдиходах, які отримали від західних партнерів України, одразу поїхали на патрулювання. А заступник керівника Національної поліції України Олександр Фацевич розповів журналістам, що канадські ветерани нині готують підрозділ спеціального призначення, що буде в департаменті патрульної поліції. Патрульні з Луцька почергово побувають на стажуванні й навчанні у столиці та інших містах.

У Києві одна з головних проблем — безпека дорожнього руху. В столиці до п’яти тисяч викликів на добу, а в Луцьку їх зараз у межах 100—120. Отож підготовку поліцейських слід завершити так, щоб патрульні могли стати «універсалами-воїнами» і кваліфіковано реагувати на будь-які скрутні ситуації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua