"«2 Лексуси» + «2 ВМW» = 2 мільйони"

Олександр ВЕРТІЛЬ
19 березня 2012

КОРДОН. Остання декада для сумських правоохоронців пройшла під так званим автомобільним знаком. Протягом десяти днів працівники митниці, прикордонної служби та державної автоінспекції затримали чотири дорогих автомобілі «Лексус» та «ВМW» (по два – кожної марки).

Спершу у поле зору правоохоронців потрапив «Лексус», що рухався до пункту пропуску «Бачівськ» Глухівського району і за кермом якого  перебував громадянин Таджикистану. Він пред’явив документи, від яких аж відгонило «липою». До того ж номери виявилися підробленими, а на двигуні виднілися сліди після «перебивання». Звісно, що автомобіль вилучено встановленим порядком і попередньо оцінено в 300 тисяч гривень.

Однак «Лексус» поклав лише початок своєрідній автодекаді. Невдовзі правоохоронці затримали два «ВМW». За кермом одного з них був громадянин Киргизії, іншого – наш співвітчизник. Як і в попередньому випадку, транспортні засоби виявилися далеко не «чистими», що й змусило правоохоронців вилучити їх і поставити на штрафний майданчик.

Як повідомила керівник прес-служби Сумської митниці Оксана Кедя,  щойно правоохоронці поставили четверту крапку у своєрідному  «автоквартеті» -  на митному посту «Катеринівка» кордон намагався перетнути водій «Лексуса» із підробленими даними в свідоцтві про реєстрацію машини. За попередньою оцінкою, вартість авто 2008-го року випуску становить 600 тисяч гривень. Таким чином загальний автомобільний «улов» правоохоронців протягом десяти днів становить 2 мільйони гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua