"20 травня в Україні впровадять швидкісний залізничний рух"

20 квiтня 2012

ТРАНСПОРТ. Впровадити швидкісний залізничний рух в Україні планується вже з 20 травня. Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури України Борис Колесніков в інтерв’ю британським журналістам під час відвідин ними стадіону «Донбас Арена», повідомили УНН у прес-службі міністерства.

«Це сполучення не таке швидкісне, як поїзди, які йдуть з Лондона до Парижу. Тим не менш, наші поїзди рухатимуться зі швидкістю 160-180 км/год., що змусить вболівальників, у тому числі англійських, подивитися на Україну по-новому. Це дуже великий плюс для розвитку країни», – наголосив віце-прем’єр-міністр України.

За словами Б.Колеснікова, головне досягнення українців у рамках підготовки до ЄВРО-2012 – будівництво чотирьох нових аеропортів та швидкісний залізничний рух.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр, об’єкти, які готувалися до ЄВРО-2012 мають неабияку економічну та соціальну значимість. За словами Бориса Колеснікова, якісна транспортна інфраструктура, зокрема, сучасні міжнародні аеропорти –  запорука надходження іноземних інвестицій до України, а відтак це податки, поповнення бюджету, тобто ті кошти, які спрямовуватимуться на соціальну сферу (лікарні, школи тощо).



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua