"2013 рік може стати кінцем епохи нетбуків"

2 сiчня 2013

ТЕХНОЛОГІЇ. Нетбуки у найближчому майбутньому можуть повністю зникнути з полиць магазинів, адже найбільші компанії-виробники цих пристроїв – Acer і Asus – з 1 січня 2013 року повністю зупинили їхнє виробництво, передає УКРІНФОРМ з посиланням на британську газету Guardian. 

«Acer і Asus зупиняють виробництво з 1 січня 2013 року – завершуючи те, що дехто вважав майбутнім комп'ютерних систем», – йдеться у публікації.

Автор статті посилається на тайванський спеціалізований сайт Digitimes, де вказується на те, що компанія Asus, яка у 2007 році своїм Eee PC започаткувала сучасну категорію нетбуків, оголосила про припинення виробництва продукту Eee PC і про небажання робити щось інше.

«Asustek і Acer були останніми компаніями, які досі виготовляли нетбуки, в той час як усі інші, хто їх виробляв (включаючи Samsung, HP і Dell), переключились на планшети», – йдеться у статті.

Обидві компанії були націлені, передусім, на ринки Азії та Південної Америки, які зараз стали «цілями» для смартфонів та дешевших планшетів на базі Android.

Нагадаємо: «молодші брати» ноутбуків з екраном менше 10 дюймів і скромнішими характеристиками завдяки своїй легкій вазі і доступнішій ціні вважалися епохальним продуктом ще три роки тому. Так, у прогнозі дослідницької компанії ABI Research у 2009 році передбачалось, що обсяги продаж нетбуків сягнуть 139 млн доларів США.

«Насправді ж, продана кількість у 2013 році буде значно ближчою до нуля, ніж до 139 млн», – пише Guardian. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua