"250 українських родин ризикнули взяти у держави кредит на «доступне житло»"

21 серпня 2012

СТАТИСТИКА. На сьогоднішній день по соцпрограмі президента Віктора Януковича «доступне житло» було укладено 250 договорів. При цьому лише за останній тиждень їхня кількість збільшилася на 44 одиниці, повідомили У Мінрегіонбуді.

За даними відомства, надані кредити профінансовані банками в обсязі 59,9 млн грн, передає ТСН з посиланням на  Gazeta.ua.

«У столиці з моменту старту програми укладено вже 86 договорів та надано стільки ж кредитів. За минулий тиждень нові договори уклали з 19 киянами та ще стільком же видали кредити. Бажання поліпшити житлові умови висловили 1366 жителів столиці», – зазначено в повідомленні Мінрегіону.

Кількість укладених договорів у розрізі регіонів виглядає так: Київ – 86; Севастополь – 8; Харківська область – 21; Сумська область – 20; Полтавська область – 15; Хмельницька область – 13; Вінницька область – 12; Чернігівська область – 11; Волинська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Рівненська та Черкаська області – по 6; Івано–Франківська, Житомирська та Запорізька області – по 1 договору.

На 17 серпня не укладено жодного договору та не видано жодного кредиту на Кіровоградщині, Луганщині, Тернопільщині.

Нагадаємо, на думку керівника Українського банківського порталу Олексія Лупоносова, купівля квартири через програму державного кредитування «Доступне житло» є дуже ризикованою, оскільки держава не надає ніяких гарантій, що буде продовжувати компенсовувати кредитну ставку 10–15 років.

Як повідомлялось, у наступному році Мінрегіонбуд хоче отримати на програму «доступного житла» 2 млрд гривень, тоді як у поточному році на ці потреби виділено 1 млрд. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua