"800 чемпіонських надій"

Олександр ВЕРТІЛЬ
10 сiчня 2013

СПОРТ. Упродовж кількох останніх років Конотопська дитячо-юнацька спортивна школа асоціюється з ім’ям видатного спортсмена Михайла Маміашвілі. Олімпійський чемпіон Сеула-1988 з греко-римської боротьби, триразовий чемпіон світу та Європи, заслужений майстер спорту, заслужений тренер СРСР та Росії — це далеко не повний перелік титулів, звань та відзнак вихованця ДЮСШ. Тож цілком закономірно п’ять років тому спортивному закладу присвоєно ім’я цього видатного вихованця. 

Утім, Михайло Геразійович не єдиний, хто приніс світову славу рідному місту. Серед  вихованців — спортсмени, які не потребують рекомендацій: Сергій Цвір, Віктор Маміашвілі, Інна Супрун, Марина Анцибор, Марина Майданова, Анастасія Маціяка та інші переможці, призери та учасники європейських та світових першостей з біатлону, легкої атлетики, боротьби, гандболу, баскетболу, лижних гонок.

За 60 років ДЮСШ стала центром як спортивної, так і виховної та просвітницької роботи. На переконання начальника відділу освіти Конотопської міськради Тетяни Шерудило, завдяки ДЮСШ вдалося значно зміцнити акценти в позашкільній роботі, досягти відчутного виховного ефекту, про який постійно дбають педагоги, батьки, громадськість.

Зараз — фото з чемпіоном, потім — власні медалі. Фото автора

Нині у стінах закладу шліфують свою майстерність понад 800 юних конотопців, які віддають позашкільний час спортивним тренуванням. До їхніх послуг шість секцій, заняття в яких проводять 26 досвідчених тренерів-викладачів. Неухильно зміцнюється матеріально-технічна база, про що дбає піклувальна рада на чолі з депутатом міської ради Олександром Кирієм. Останнім часом облаштовано лижеролерну трасу, тренажерний зал, готують футбольне поле зі штучним покриттям, будують адміністративнй корпус.

А на урочистості з нагоди 60-річчя школи, що відбулися днями, завітали сотні випускників, гостей, які залюбки ознайомилися із сьогоденням юних спорсменів,  пораділи за нові успіхи ДЮСШ. А на згадку юні вихованці сфотографувалися з Михайлом Маміашвілі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua