"800 мільйонів гривень - на інформатизацію органів центральної влади"

27 вересня 2011

ЕЛЕКТРОННЕ УРЯДУВАННЯ. Наступного року уряд планує виділити майже 800 млн грн на реалізацію національної програми інформатизації та запровадження системи електронного урядування. Про це журналістам повідомив голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко під час проведення Міжнародного інноваційного форуму країн СНД.

«На наступний рік на програму інформатизації тільки через агентство умовно буде заплановано суму майже 200 млн грн. До цього треба додати значну суму, яка іде через різні центральні органи виконавчої влади, на галузеві програми інформатизації, які координуються нашим агентством. Думаю, ще 600-700 млн, в залежності від того як буде прийматися бюджет, на різні складові національної програми», - відзначив урядовець, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Голова Держінформнауки зазначив, що ці кошти будуть розподілені на створення низки порталів органів центральної влади та електронних ресурсів для окремих міністерств та відомств. «Сюди входить єдине вікно електронної звітності, яке охоплює контакти всіх органів центральної влади як загальнонаціональний комунікатор, великі інтерактивні портали, які будуть забезпечувати елекронну демократію в Україні та портал адміністративних послуг. А ще є галузеві програми», - сказав він. 

В. Семиноженко додав, що загалом Кабінетом Міністрів затверджено план реалізації концепції електронного урядування до 2015 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua