"Аби вибухів поменшало"

11 грудня 2012

РІШЕННЯ. Уряд схвалив Концепцію Державної цільової оборонної програми утилізації озброєння, військової техніки та іншого військового майна (крім звичайних видів боєприпасів та компонентів рідкого ракетного палива) на 2013—2017 роки.

Нині у Збройних силах зберігається 15 тис. одиниць надлишкового озброєння та військової техніки, понад 81 тис. тонн військово-технічного майна, близько 1,1 тис. тонн небезпечних хімічних речовин, непридатних для використання за призначенням, які потребують утилізації.

Утримання зазначеного озброєння, військової техніки та військово-технічного майна призводить до перевантаження місць зберігання, потребує виділення значних людських і фінансових ресурсів, створює реальну загрозу виникнення техногенно-екологічних аварій.

Для розв’язання цих проблем передбачається планомірне здійснення утилізації озброєння, військової техніки та іншого військового майна, яке не становить потребу Збройних сил України і не має попиту на внутрішньому та зовнішньому ринках, а також забезпечення знищення хімічних речовин на спеціалізованих підприємствах із дотриманням вимог екологічної безпеки.

Утилізація надлишкового озброєння, військової техніки і військово-технічного майна дасть змогу отримати додаткові надходження до державного бюджету, повідомляє прес-служба Міноборони.

На тому самому засіданні складено додатковий перелік боєприпасів, що підлягають утилізації. Передбачено утилізувати боєприпаси загальним обсягом 22,4 тис. тонн (брутто).

Це заощадить кошти на перевезенні боєприпасів з військових частин, які підлягають розформуванню, вивільнить місця зберігання боєприпасів у перспективних військових частинах

та зменшить імовірність виникнення техногенних загроз.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua