"Адвокатів запрошують на конкурс"

Інна КОСЯНЧУК
10 листопада 2012

ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ. В Україні формується система безоплатної вторинної правової допомоги. «Право на правову допомогу — це конституційне право громадян відповідно до статті 59 Конституції України. А у випадках, визначених законом, правова допомога деяким  категоріям громадян надається безоплатно, участь захисника оплачуватиметься коштом держбюджету. З 9 липня минулого року діє закон про безоплатну правову допомогу, який поетапно впроваджується», — наголосив під час відеоконференції, яка відбулася 8 листопада в Кабінеті Міністрів, Андрій Вишневський, директор Координаційного центру з надання правової допомоги. Цей центр діє при Міністерстві юстиції.

Він поінформував, що нині на конкурсній основі триває підбір адвокатів, які працюватимуть у центрах  з надання вторинної безоплатної правової допомоги. Це вже другий такий конкурс. Перший проходив навесні цього року. Тоді було підібрано 950 адвокатів. Однак загалом потрібно залучити 2—2,5 тисячі.

— До 19 листопада триває прийом документів на конкурс. Потім упродовж тижня конкурсні комісії розглянуть подані документи. А 23 листопада синхронно у всій Україні з 10 до 12 години за київським часом відбудеться анонімне письмове тестування адвокатів. Далі — з 26 листопада протягом тижня проходитимуть індивідуальні бесіди з кожним адвокатом. За підсумками цих трьох етапів визначать адвокатів, які працюватимуть у центрах з надання вторинної безоплатної правової допомоги. Отже, все робиться для того, щоб ця система запрацювала починаючи вже з новорічної ночі наступного року, — підкреслив Андрій Вишневський.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua