"Аеропорт «Донецьк» зможе обслуговувати найбільші літаки світу"

14 травня 2012

ІНФРАСТРУКТУРА. Міжнародний аеропорт «Донецьк» зможе приймати та обслуговувати найбільші літаки світу, включаючи такі гіганти як Boeing-747 та Airbus-380. На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков під час урочистостей з нагоди введення в експлуатацію нового терміналу в Донецькому аеропорту, повідомляє прес-служба міністерства.

За словами Бориса Колеснікова, унікальність донецького аеропорту полягає в тому, що він може приймати будь-який літак з найбільших літаків світу, зокрема, новий Airbus-380.

«Аеропорт в Донецьку зможе приймати будь-які види літаків, обслуговувати найбільші в світі літаки, включаючи Boeing-747 та Airbus-380», - підкреслив Б. Колесніков.

Своєрідне «випробування»на міцність аеропорт вже пройшов: відкриття нової злітно-посадкової смуги в Донецьку ознаменувала посадка найбільшого в світі вантажного літака «Мрія». Сьогодні на відкриття нового терміналу прибув другий за пасажиромісткістю в світі літак - Boeing-747, що сягає 70,7 м в довжину та 19,4 м в висоту, а розмах його крил становить 64,4 м

УНН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua