"Афера з оздоблювальним присмаком"

Олександр ВЕРТІЛЬ
25 травня 2012

Справа №…  Фахівці слідчого відділу податкової міліції Сумщини порушили кримінальну справу  за фактом  ухилення  від  сплати  податків в особливо великих розмірах за низкою статей Кримінального кодексу. Останні стосуються службового підроблення і використання документів  посадовими особами одного з сумських підприємств, яке надавало послуги з виконання будівельно-оздоблювальних робіт київським забудовникам.

Як повідомила прес-секретар управління податкової міліції ДПС у Сумській області Наталія Шаповал, для незаконного формування податкового кредиту службові особи в офіційній бухгалтерській і податковій звітностях  використовували підроблені документи про проведення субпідрядних робіт суб’єктами підприємництва з ознаками фіктивності. Утворивши таким чином посередницький ланцюг за участю фіктивних фірм, підприємство віртуально зменшувало власні прибутки та фактично занижувало податкові зобов’язання перед бюджетом. Махінації  у бухгалтерії призвели до несплати більш як 2,5 млн грн податків. Всього за наслідками тіньової фінансово-господарської діяльності підприємство заборгувало державі майже 4 мільйони. 

У помешканні одного з фігурантів справи правоохоронці виявили підроблені документи, печатки та штампи фіктивних фірм,  оргтехніку з базами податкового і бухгалтерського обліку, а також вилучили 1,7 млн грн готівки, які у законному порядку будуть передані у бюджет держави. А поки що триває слідство, яке й поставить остаточну крапку в цій будівельній афері. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua