"Афганцям виділили бюджетне житло"

Світлана ІСАЧЕНКО
13 березня 2012

ВДЯЧНІСТЬ. Щоб прискорити покращення житлових умов для родин ветеранів Афганістану, Чернівецька міськрада ухвалила рішення виділити найближчим часом земельну ділянку в новому житловому мікрорайоні для будівництва багатоквартирного будинку. Окрім того, суттєво збільшено адресну матеріальну допомогу учасникам бойових дій і родинам воїнів, загиблих в Афганістані. «Для міської влади питання соціального захисту учасників бойових дій, інвалідів та членів їх сімей, а також сімей загиблих завжди залишатимуться пріоритетними. Це найменше, чим ми можемо вам віддячити», — сказав секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, вручаючи нещодавно ключі від трикімнатної квартири воїнові-афганцю Іванові Колясці.

Зараз в області формуються списки осіб, яким цього року надаватимуть житло за програмою «Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів», що фінансується з держбюджету.

«Пам’ять війни — то пам’ять серця. Крайова влада спільно з ветеранськими організаціями в постійному діалозі прагне в межах можливого вирішувати соціальні питання учасників бойових дій, сімей загиблих воїнів, усіх, хто виконував свій інтернаціональний обов’язок за межами держави, — зазначає голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв. — Підписано меморандум про взаємодію і співпрацю між облдержадміністрацією та обласною організацією спілки ветеранів Афганістану, створено відповідну консультативну раду, яка допомагає вирішенню нагальних питань із забезпечення воїнів-інтернаціоналістів необхідними медикаментами, санаторно-курортним оздоровленням, транспортними засобами. У місцевих бюджетах на поточний рік передбачено, зокрема, щомісячно грошову допомогу в розмірі 500 грн батькам, діти яких загинули в Афганістані». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua