"Аграрії порозуміються завжди"

10 вересня 2012

ПАРТНЕРСТВО. Україна зацікавлена у запозиченні досвіду Литви з реформування села, зокрема реалізації земельної реформи, розвитку регіональної інфраструктури,  інвестиційних проектів, рибного господарства та аграрної освіти. Про це міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк говорив із міністром сільського господарства Литовської Республіки Казисом Старкявичюсом під час зустрічі у Національному виставковому центрі.

«Із литовською стороною ми обговорили важливі питання. Зокрема про посилення співпраці щодо успішної реалізації земельної реформи, розвитку регіональної інфраструктури, інвестиційних проектів, рибного господарства, освіти. Ще одним важливим моментом діалогу стало обговорення питання гармонізації українського законодавства з європейськими стандартами», — повідомив Микола Присяжнюк.

Урядовець підкреслив, що програми, які обговорювали, допоможуть підвищити рівень життя на селі, а також сприятимуть популяризації української сільськогосподарської продукції в інших країнах. Микола Присяжнюк нагадав про результативність співпраці між Україною та Литвою в аграрній сфері.

Динаміка двосторонніх відносин між Україною та Литовською Республікою у сфері сільського господарства за останні роки є динамічною. Зокрема за 2011 рік товарообіг між Україною та Литвою становив 114,4 млн доларів. А за 6 місяців 2012 року він досяг 50,3 млн дол. У свою чергу Литва розвиває в Україні свої інвестиційні проекти та закуповує сільгосппродукцію. «Тому співпраця між Україною та Литвою в аграрному секторі  вигідна для обох країн», — цитує слова міністра прес-служба аграрного відомства. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua