"Аграрії прагнуть збільшення зрошуваних площ"

25 березня 2016

Упродовж 2016—2021 років передбачається модернізація та відновлення зрошувальних систем на площі приблизно 1 мільйон гектарів. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Ярослав Краснопольський під час наради з питань обговорення стратегічних напрямів розвитку аграрного сектору економіки і проблемних питань розвитку регіонів.

Питання відновлення роботи та розвитку зрошувальних систем для нашої держави надзвичайно важливе з огляду на зміни клімату:

 «Останніми роками зміни клімату дедалі більше проявляються у вигляді дефіциту продуктивної вологи, й особливо на півдні країни. Крім того, маємо вкрай незадовільний рівень використання наявного потенціалу зрошувальних систем: площі фактичного поливу з 2,3 мільйона гектарів у 1990 році скоротилися до 473 тисяч гектарів торік, тобто більш ніж учетверо», — зазначив Ярослав Краснопольський.

Він також повідомив, що для відновлення 550—635 тисяч гектарів зрошуваних земель, які зосереджено на півдні, необхідно залучити до 1,5 мільярда інвестицій в доларах США.

«Виконання проекту дасть значний соціально-екологічний та соціально-економічний ефекти, а також зменшить негативний вплив змін клімату на ведення землеробства у південному регіоні України, особливо в посушливі роки, — цитує слова фахівця прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства. — Отже, зросте й кількість робочих місць у південному регіоні, а також це дасть змогу щороку додатково виробляти сільськогосподарської продукції на загальну суму не менше ніж 15 мільярдів гривень».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua