"Агресивна пропаганда має глобальні наслідки"

1 липня 2015

У рамках робочого візиту до США міністр інформаційної політики Юрій Стець провів зустріч із представниками Ради національної безпеки США. Він висловив думку про глобальний характер російської загрози, яка становить небезпеку не лише Україні, а й іншим, насамперед країнам Балтії та Молдови. У цьому контексті було наголошено на визначальності допомоги від американської сторони у протидії посяганням Москви, зокрема і в інформаційному напрямі.

Урядовець поінформував американських партнерів про зміст та значення нових законодавчих ініціатив, з якими виступило очолюване ним відомство, зокрема щодо проекту закону про інформаційну безпеку в Україні.

«Щодня Україна має відповідати на інформаційні виклики і загрози. Саме для напрацювання ефективного механізму відповіді на них Міністерство інформаційної політики працює над розробленням та реалізацією стратегічних рішень у галузі інформаційної безпеки. Провідні експерти України об’єднали зусилля в рамках експертної ради при відомстві, представивши проект Концепції інформаційної безпеки, який проходить громадське обговорення та експертну оцінку як в Україні, так і за кордоном», — окреслив ситуацію Юрій Стець.

Представники США висловили згоду з тезою про масштабність і фундаментальність наслідків російської загрози з точки зору світової безпеки, повідомляє прес-служба МІП. Приклад цього —  пропагандистська робота РФ триває навіть всередині їхньої країни.

За результатом обговорення американська сторона запевнила у відданості підтримці України, висловивши готовність до взаємодії у протидії російській пропаганді.

Відділ новин 
 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua