"Альманах об’єднав письменників Слобожанщини та Приінгулля"

Олександр ВЕРТІЛЬ
2 вересня 2015

Вийшов друком черговий 19-й випуск альманаху «Слобожанщина», який підготували майстри пера Сумської обласної організації Національної спілки письменників України спільно з постійним партнером — видавництвом «Мрія». Цьогорічний випуск, який щедро ілюстровано світлинами, присвячений 30-річчю заснування письменницького осередку і вміщує твори всіх членів обласної організації. Вони представлені поезіями, оповіданнями, публіцистикою, перекладами, гумором, краєзнавчими розвідками тощо.

У розділі «У нас у гостях побратими з Кіровограда» вміщено творчий доробок поетів, прозаїків і перекладачів Приінгулля, з якими сумчани підтримують тісні зв’язки. Впродовж останніх років майже десятеро сумських авторів надрукували свої твори на сторінках кіровоградського журналу «Вежа».

«Слобожанщину» видано в рамках обласної програми підтримки місцевого книговидання. За усталеною традицією, основну частину накладу одержать бібліотеки області.

Як повідомив директор видавництва «Мрія» Володимир Лобов, співпраця видавців з місцевим письменницьким осередком триває з 1992 року. Окрім традиційного щорічного альманаху «Слобожанщина», «Мрія» благословила у світ кілька сотень книжок сумських спілчан. Ці видання поповнили фонди бібліотек міст і сіл області, а також загальноосвітніх закладів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua