"Альянс ретельно стежить за Донбасом"

21 серпня 2015

У НАТО вкотре висловили занепокоєння різкою ескалацією насильства на сході України та запевняють, що будь-які спроби сепаратистів, підтримуваних Росією, захопити ще більше української території розглядатимуть як «неприйнятні для міжнародного співтовариства».

Про це йдеться у заяві виконуючого обов’язки речника Альянсу Кармен Ромеро, повідомляє УНІАН. «Союзники по НАТО обговорили ситуацію у східній Україні й висловили серйозне занепокоєння у зв’язку з нещодавньою різкою ескалацією насильства. Під час обговорення союзники наголосили на необхідності того, щоб усі сторони розрядили напруження та проявили стриманість», — зазначається в документі.

Члени Альянсу підкреслили, що увагу має бути зосереджено на пошуку розв’язання проблеми дипломатичними засобами. «Повне виконання мінських домовленостей — це шлях до миру. Росія несе особливу відповідальність за те, щоб знайти таке політичне рішення», — зауважують у штаб-квартирі НАТО.

Також союзники наголосили на тому, що спостерігачі від ОБСЄ повинні таки отримати змогу безпечно та без обмежень виконувати свою роботу. «НАТО твердо стоїть у своїй підтримці суверенітету й територіальної цілісності України. Союзники підтвердили, що незалежна, суверенна і стабільна Україна, твердо віддана демократії та верховенству права, має ключове значення для безпеки в євроатлантичному регіоні», — підкреслено в заяві. 

Михайло ЮРЧЕНКО 
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua