"Американці отримали Нобелівську премію з економіки за дослідження у макроекономіці"

10 жовтня 2011

НОБЕЛІВСЬКІ ЛАУРЕАТИ. Лауреатами Нобелівської премії з економіки за 2011 рік стали американці Томас Сарджент та  Крістофер Сімс. Про це йдеться в опублікованому сьогодні повідомленні Нобелівського комітету.

Премія присуджена за емпіричні дослідження причинно-наслідкових звязків в макроекономіці.

Варто відзначити, що премія з економіки не згадувалася в заповіті Альфреда Нобеля. Вона була заснована набагато пізніше - в 1968 році шведським Держбанком в звязку з його 300-річчям. Відтоді згаданий банк відраховує на нагородження суму, рівну одній Нобелівській премії - 10 мільйонів шведських крон (один мільйон євро). На цьому відмінність економічної премії від безпосередніх Нобелівських, що вручаються за відкриття в галузі фізіології або медицини, фізики, хімії, літератури, миру і закінчується.

Офіційна церемонія нагородження пройде 10 грудня в Стокгольмі.

Нагадаємо, 9 жовтня Нобелівську премію з хімії присудили за відкриття квазікристалів, отримав її ізраїльський вчений Даніель Шехтман.

Нобелівську премію з фізіології або медицини за 2011 рік присудили Брюсу Бойтлер, Ральфу Стейнмену і Жюлю Хоффману за роботу в області імунології - дослідження вродженого імунітету. Кожен з них отримає по мільйону євро.

ТСН



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua