" Американців попередили про можливі терористичні акти"

12 жовтня 2011

ТЕРОРИЗМ. Держдепартамент США звернувся до громадян країни із попередженням про можливі антиамериканські акції та підвищення терористичної активності. Це сталося після того, як у вівторок США звинуватили Іран у підтримці організованої змови та підготовці терактів на американській землі.

Слідство вважає, що іранський агент Мансур Арбабсайар із спільником планували цілу низку бомбових нападів. Арбабсайара затримали у нью-йоркському аеропорту, інший підозрюваний досі на волі.

Федеральний суд Нью-Йорка висунув обвинувачення двом іранцям у спробі вбити саудівського посла в США. Їх також підозрюють у намірах вчинити теракти в посольствах Ізраїлю та Саудівської Аравії в Буенос-Айресі.

США офіційно звинуватили Іран у порушенні міжнародних правових норм. У своєму інтерв‘ю Ройтерз держсекретар США Гілларі Клінтон зазначила, що ці події дають Вашингтону право вимагати посилення санкцій проти Тегерана.

Постійний представник Ірану в ООН написав листа генсеку організації Пан Гі Муну та Раді Безпеки ООН, у якому звинуватив США в «розпалюванні війни». Раніше звинувачення спростував радник іранського президента. Урядовець зазначив, що «це – заздалегідь сфабрикований сценарій, щоб відвернути увагу суспільства від внутрішніх проблем США».

 Copyright © 2011 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua