"Армію скоротять шляхом оптимізації"

16 серпня 2011

АРМІЯ. Президент Віктор Янукович ініціює протягом 2012 року скорочення Збройних сил на 8 тисяч осіб, з них на 5 тисяч військовослужбовців. Він вніс як невідкладний для позачергового розгляду у Верховній Раді проект закону «Про чисельність Збройних Сил України на 2012 рік». 

До кінця наступного року пропонується привести чисельність армії до 184 тисяч осіб, зокрема — до 139 тисяч військовослужбовців. Скорочення планується здійснити шляхом оптимізації структури органів військового управління, усунення дублювання функцій та зменшення ланок керування; створення військових частин постійної готовності та мобілізаційного резерву, оптимізації структури та чисельності бойових частин — насамперед із несправною зброєю і технікою, відновлення яких неможливе або економічно недоцільне.

Буде розформовано неперспективні арсенали, бази і склади з надлишковими або не придатними до використання ракетами, боєприпасами, компонентами ракетного палива, озброєнням, технікою, майном.

Передбачено й оптимізацію кількості та чисельності підрозділів забезпечення життєдіяльності та матеріально-технічного оснащення за рахунок переходу на нові форми його організації і здійснення.

Йдеться також про приведення системи військової освіти у відповідність до сучасних завдань та потреб ЗСУ, повідомляє прес-служба Президента.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua