"Андрій АЛЕКСАНДРІН: «Фінський грип» – це вигадка журналістів»"

12 березня 2012

ЗДОРОВ’Я. Саме поняття «фінський грип» є хибним, адже такого визначення не існує. Про це УНН повідомив завідувач Центру грипу та ГРВІ Андрій Александрін.

«Фінського грипу» в Україні не існує апріорі. Це неправильна назва. Науковці Фінляндії висловили свою думку з приводу підвищення рівня захворюваності від грипу H3N2 «Берт» у їхній країні, а журналісти чомусь підхопили й помилково назвали цей грип «фінським». Важливим є те, що епідемічний поріг від вірусу грипу H3N2 «Берт» не перевищений в жодному з регіонів України. За тиждень в Україні на цей грип перехворіли більш ніж 192 тисяч людей, із них 67% – це діти», – розповів фахівець.

Експерт додав, що найвищий рівень захворюваності фіксується в Києві та Київській області, а все тому, що щільність населення у столиці є найвищою в Україні.

Нвгвдвємо, інфекціоніст-імунолог Наталія Винник вважає, що не існує іншого медикаментозного способу уберегти дитину від грипу, крім вакцинації.

«Мами піддаються рекламі по телевізору, вірять, що від грипу можна вберегтися різними противірусними ліками, імуностимуляторами. Насправді з медикаментів тільки вакцинація має доведену ефективність. Крім того, нинішні віруси грипу та ГРВІ не мають чутливості до рекламованих противірусних препаратів», – розповіла Наталія  Винник. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua