"Анґела Меркель виступає за двошвидкісну Європу"

7 червня 2012

ЄВРОСОЮЗ. Анґела Меркель виступає за більш глибоку політичну та економічну інтеграцію в Європі. Про це вона заявила в інтерв‘ю одному з німецьких каналів. Канцлер Німеччини каже, що Європі потрібен не лише бюджетний, а й фіскальний союз. Це питання стане основною темою для обговорення на саміті ЄС в кінці червня.

«Ті, хто вже увійшов до складу валютного союзу, мають стати ближче. Ми повинні залишатися відкритими, щоб дати можливість тим, хто бажає, приєднатися до нас. Але нам не можна стояти на місці й не рухатися вперед тільки через те, що той чи інший не хоче приєднатися до нас».

Канцлер знову каже про необхідність двошвидкісної Європи, але цього разу – в політичному плані. Анґела Меркель також підтримала пропозицію Єврокомісії створити «банківський союз», що охопить не лише єврозону, а усі країни ЄС. Союз передбачатиме єдиний європейський режим для роботи банків, централізоване керівництво та єдину схему банківських гарантій. Канцлер обговорить питання політичної інтеграції в Європі на сьогоднішній зустрічі з британським прем‘єром Девідом Камероном. 

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua