"Анкара стала мішенню"

Вікторія ВЛАСЕНКО
19 лютого 2016

Потужний вибух, який прогримів у центрі Анкари, забрав життя 28 осіб. За даними агентства Reuters, у скоєнні теракту підозрюють бойовиків «Робітничої партії Курдистану» або «Ісламської держави». За версією поліції, терористи підірвали начинений вибухівкою автомобіль. Мішенню нападників був військовий конвой, який проїжджав поряд. Вибух стався в районі, де розташовано будівлі парламенту та командування армії Туреччини.

Президент країни Реджеп Таїп Ердоган відклав через напад візит до Азербайджану. «Знайте, що Туреччина не відмовиться від використання свого права на самозахист у будь-який час, у будь-якому місці та за будь-яких обставин», — заявив він. А прем’єр-міністр країни Ахмет Давутоглу також скасував візит до Брюсселя, де в межах саміту ЄС мав відбутися міні-саміт ЄС — Туреччина, присвячений кризі біженців.

Останнім часом Туреччина пережила кілька подібних терористичних нападів, і оглядачі побоюються, що такі атаки у країні триватимуть. Нині турецький уряд переживає нелегкі часи і змушений відповідати на серйозні виклики. Із грудня збройні сили Туреччини проводять широкомасштабну операцію проти курдських бойовиків, що загострило безпекову ситуацію у країні. Анкара також бере участь у спільній військовій операції США у боротьбі з «Ісламською державою» на території Сирії, істотно погіршилися її відносини із Кремлем. Тим часом авіаудари російських і сирійських повітряних сил спровокували наплив до Туреччини десятків тисяч сирійських біженців.

Cолідарність з народом Туреччини у ці трагічні дні висловив Президент Петро Порошенко. «Тероризм — не рішення, а зло, яке має бути покарано. Україна поруч з Туреччиною!» — написав Президент у своєму Твіттері. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк висловив співчуття родинам загиблих і постраждалих внаслідок теракту в Туреччині. «Вражений повідомленням про зухвалий терористичний акт в Анкарі, який призвів до загибелі і поранення багатьох людей», — зазначив він. Арсеній Яценюк висловив глибоке співчуття прем’єр-міністрові Туреччини Ахметові Давутоглу і всьому турецькому народові. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua