"Археологи знайшли руїни 1700-річної християнської церкви в Ефіопії"

14 грудня 2019

Християнську базиліка 4 століття нашої ери, була знайдена в Бета-Саматі, старовинному місті в Ефіопії, яке колись було частиною цивілізації Аксумітів.

Руїни церкви датуються тим часом, коли християнство стало офіційною релігією імперії Аксумітів. 

«Ранні базиліки в Ефіопії були ключовими місцями християнського поклоніння, а місцевість у Бета-Саматі є однією з перших у Аксумітському царстві. Її збудували після того, як цар Езана прийняв християнство в середині четвертого століття нашої ери», – йдеться в заяві, опублікованій у Fox News.

 

Світські та релігійні артефакти були виявлені в базиліці та навколо неї, зокрема статуетки тварин, хрести, печатки, які, ймовірно, використовувались для торгівлі та управління. Комерційні та побутові будівлі також були знайдені в Бета-Саматі. Золотий перстень, який вказує на римський вплив, теж знайшли в базиліці.

«Імперія Аксума була однією з найвпливовіших стародавніх цивілізацій у світі, але вона залишається однією з найменш відомих і вивчених», – заявив у заяві Майкл Харроуер, доцент кафедри археології з університету Джона Хопкінса та головний автор дослідження. «Розкопки Бета-Саматі допомагають заповнити важливі прогалини в нашому розумінні давньої доаксумітської та аксумітської цивілізацій».

Бета-Саматі місцевою мовою означає «дім аудиторії», що може вказувати на її роль як важливого давнього адміністративного центру.

Місто було збудоване приблизно в 750 році до н.е., жителі його покинули майже 1000 років потому, близько 650 року після народження Ісуса Христа.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua