"Арсеній ЯЦЕНЮК: «Уряд зобов’язаний бути економічним адвокатом українських компаній за кордоном»"

25 червня 2015

«Нам необхідно відкривати офіси торговельного представника в Сполучених Штатах Америки, Бельгії, Німеччині, Франції, Китаї та країнах Близького Сходу: Це треба зробити до кінця поточного року», – наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.
Водночас Глава уряду підкреслив, що всі в Україні, «хто займаються політикою у світі, зобов’язані займатися торговельною політикою»: «Це стосується Прем'єр-міністра, це стосується всіх міністрів. І, звичайно, що Президент буде захищати економічні інтереси українських компаній», – наголосив АрсенійЯценюк.
«Уряд зобов’язаний бути економічним адвокатом українських компаній за кордоном. Це практика всіх країн, і я прошу, щоб ми діяли так само», – підкреслив Арсеній Яценюк.
Він також зазначив, що вважає доцільним створити раду експортерів, до роботи якої залучити «всі компанії України, які здатні експортувати і захоплювати інші ринки» та визначити для кожної компанії, як їй можна посприяти і в якій країні.

Прес-служба КМУ

    



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua