"Асоціація — це дорожня карта реформ"

18 вересня 2015

Очікується, що Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом набуде чинності 1 січня 2016 року. Про це йдеться в Спільній заяві президента Європарламенту і Голови Верховної Ради з нагоди першої річниці від дня ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною. Документ закликає парламенти країн-членів ЄС, які й досі не ратифікували її, вчасно завершити відповідну процедуру. Наголошено також, що Європейський парламент завжди стоятиме пліч-о-пліч з Верховною Радою в процесі імплементації цієї угоди та реформ, яких потребує Україна.

«Вони — гарантія реалізації європейського вибору України і справжній шанс на значне поліпшення якості життя пересічних українців», — цитує УНІАН текст заяви. Крім того, в Європарламенті очікують на позитивні рішення з приводу візової лібералізації.

В Україні проводять системні інституційні, політичні та економічні реформи. На їхньому тлі Європа прагне знайти шлях мирного врегулювання конфлікту на сході. А дорожньою картою на цьому шляху і є Угода про асоціацію, підкреслено в заяві.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua