"Автівки повертаютьcя власникам"

Валерій МЕЛЬНИК
12 травня 2012

БЕЗПЕКА. На Волині правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні автомобілів.

Житель міста Ковель, який раніше вже мав проблеми із законом, організував стійку групу «фахівців», що хотіли працювати мало, а отримувати — багато. Умільці віком від 30 до 40 років були чітко розподілені за спеціалізацією і налагодили системне викрадення автівок у Ковельському, Старовижівському, Маневицькому, Камінь-Каширському, Рожищенському районах. Кому продати, шукали як на Волині, так і в інших регіонах України, в тому числі у Закарпатті та Донецькій області.

Генерал-майор Богдан Щур у дворі УБОЗу демонструє  знайдені автомобілі, що свого часу були викрадені в різних куточках області. Фото автора

Злочинний бізнес процвітав: одні крали автомобілі, інші через Інтернет та оголошення в засобах масової інформації шукали пошкоджені в дорожньо-транспортних пригодах машини. Умілець, який входив у штат злочинного угруповання, вирізав з останніх таблички з номерами і вварював їх у викрадені «ланоси», «фольксвагени», «вази», «чері» тощо. Після цього діяли реалізатори: через нотаріально засвідчене генеральне доручення вони давали зелене світло новим власникам на володіння придбаними «трішки дешевше» автомобілями.

Вже відомо, що таким чином зловмисники вкрали і реалізували 25 (!) автівок. У дворі волинського УБОЗу, куди тепер звозять їх як речові докази, поволі формується своєрідна автоколона. Втім, деякі транспортні засоби крадії просто розбирали на запчастини. Від одного буса, наприклад, залишився лише дах…

— Розкриття цієї масштабної справи стало можливим завдяки проведеній нами великій аналітичній роботі, — зазначив на спеціально скликаній прес-конференції начальник управління внутрішніх справ МВС України у Волинській області Богдан Щур. — Попереду чималий обсяг документування деталей злочинної діяльності та експертиз.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua