"Авто — кращі, власників — більше"

Олена ІВАШКО
15 березня 2012

СОЦІАЛЬНА ПОЛІТИКА.  В цьому році Миколаївській області виділили вдвічі більше машин для інвалідів. Власниками перших трьох автомобілів з початку року стали люди, які чекали на машини протягом багатьох років. Голова облдержадміністрації Микола Круглов та голова обласної ради Ігор Дятлов вручили ключі від авто інвалідам ІІ та ІІІ групи. Безкоштовно отримав новенький Geely Сидоренко Юрій Іванович, інвалід війни ІІ групи, котрий проживає у селі Олександрівка Вознесенського району. Працюючи з 1959-го по 1975 рік у райвідділі внутрішніх справ Вознесенського району, він отримав поранення під час виконання службових обов’язків. Як зазначає Юрій Іванович, на нову машину чекав 20 років, до цього часу мав старенький «Запорожець». 

Попри поважний вік, Ю.  Сидоренко має намір сам керувати автомобілем. А що ж до привабливого вигляду і нової комплектації машини висловився так: «Красива машина, як красива жінка. Зовнішність — одне, але треба розгледіти, що всередині. Взагалі думаю, авто мене не підведе».

  

Юрій Іванович Сидоренко сам сяде за кермо. Фото автора

Цього дня також безкоштовно автомобіль Geely (CK-2) отримав Георгій Миколайович Красовський, інвалід війни ІІІ групи, мешканець села Новосергіївки Березнегуватського району. У 1960 році він був призваний на строкову службу до лав Радянської Армії.

Під час виконання військово-службових обов’язків отримав поранення. За 30% вартості придбав машину Микола Сергійович Андрейчев, інвалід ІІ  групи загального захворювання, житель м. Миколаєва.

Як зазначив голова облдержадміністрації Микола Круглов, якщо торік  держава виділила 12 автомобілів для передачі їх особам з обмеженими можливостями, то вже в першому півріччі 2012 року їх буде видано вдвічі більше. Наступна «партія» машин уже чекає на своїх нових власників. Всього ж на обліку в головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації на забезпечення спецавтотранспортом сьогодні перебуває 1161 інвалід. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua