"Авто — за відвагу на війні"

Олена ІВАШКО
21 липня 2012

СОЦПОЛІТИКА. Новенькі автомобілі «ЗАЗ СЕНС» безкоштовно отримали інваліди Великої Вітчизняної війни з Миколаївщини. З-поміж них 86-річний – Олександр  Федуленко, який має статус інваліда війни І групи. На фронті він перебував з квітня 1944-го, нагороджений орденами Вітчизняної війни ІІ ступеня та «За мужність», медалями «За відвагу», «За взяття  Відня», «За перемогу над Німеччиною». Після демобілізації Олександр Миколайович багато років поспіль працював на Чорноморському суднобудівному заводі.

Анатолій Стремілов, якому виповнилося 88 років, приїхав за ключами від авто з Новоодеського району. Він — інвалід ІІ групи, на фронт був мобілізований в березні 1944 року, воював у 60-му гвардійському стрілецькому полку 3-го Українського фронту. За бойові заслуги нагороджений орденами Слави ІІІ ступеня, Вітчизняної війни ІІ ступеня, «За мужність», медаллю «За перемогу над Німеччиною». Після демобілізації А. Стремілов працював на різних посадах в Новоодеській «Сільгосптехніці».

Як повідомили в головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, сьогодні в черзі на забезпечення спецавтотранспортом перебуває 1150 інвалідів. З початку цього року автомобілями забезпечено десять інвалідів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua