"Автомайдан почули в уряді"

2 квiтня 2011

РЕАКЦІЯ

Діалог підприємців і влади прискорює зміни чинного законодавства

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міністру фінансів Федору Ярошенку провести консультації з авторами звернення до глави уряду учасників Всеукраїнського автомобільного маршу протесту та "розглянути їхні пропозиції щодо внесення змін до Податкового кодексу в частині реформування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва".

Йому, а також віце-прем'єр-міністру - міністру соціальної політики Сергію Тігіпку, першому заступнику міністра економічного розвитку і торгівлі Вадиму Копилову, голові правління Пенсійного фонду Борису Зайчуку і міністру юстиції Олександру Лавриновичу доручено розглянути законопроекти про єдиний соціальний внесок і єдиний податок.

Водночас, виникають заперечення щодо деяких тез, які містяться у зверненні протестувальників. По-перше, автори стверджують, що "по всій країні розгорнулися справжні репресії проти активістів підприємницького руху, які брали участь у протестах проти Податкового кодексу". Хоча, як відомо, слідчим управлінням ГУ МВС України у м. Києві провадиться карна справа лише проти семи обвинувачених. З них під вартою перебуває одна особа, одну оголошено у розшук, решта - на підписці про невиїзд.

Для порівняння: з початку року правоохоронцями порушено 97 кримінальних справ стосовно працівників Державної податкової служби - об'єкта жорсткої критики учасників автомайдану.

По-друге, автори звернення запевняють, що "від початку року підприємці працюють в умовах тотального контролю та перевірок". А факти свідчать про інше. У січні-лютому підрозділи Державної податкової служби перевірили близько 2,3 тис. підприємців - фізичних осіб, що на 10% менше, ніж торік за аналогічний період. За перший квартал 2011 року перевірок поменшало на 30%. Бо з лютого взагалі діє заборона на проведення фактичних перевірок фізичних осіб податківцями. Перевіряються лише порушники законодавства.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що на розширеному засіданні уряду 30 березня Микола Азаров закликав урядовців до діалогу з громадськістю, зокрема з опонентами. І наголосив, що такий діалог має будуватися на основі правди. З обох боків.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua