"Автомобіль і міні-трактор - родині фермера"

23 квiтня 2011

РОБОЧА ПОЇЗДКА

А першим пунктом перебування Віктора Януковича у Шевченковому краї стала участь в урочистому відкритті Черкаської обласної дитячої лікарні.

Рік непростий, але позитивний

Пообіцявши торік звести тут дитячу лікарню за гідними європейськими стандартами, нині влада дотримала своєї обіцянки. Звичайно, заклад ще потрібно обладнати апаратурою, запросити кваліфікованих лікарів. Але Віктор Янукович упевнений, що невдовзі ця висококласна дитяча лікарня обслуговуватиме не лише черкащан, "а й слугуватиме в цілому всім дітям України".

У ході урочистостей глава держави передав ключі від реанімаційного автомобіля, що слугуватиме потребам лікарні та її пацієнтів. А після спільного з головою обладміністрації Сергієм Тулубом розрізання символічної стрічки Президент оглянув травмопункт, рентгенологічне відділення і зал аеротерапії.

Пізніше, спілкуючись із журналістами, Віктор Янукович сказав, що нині реформування медичної сфери йде тим шляхом, яким йшли багато країн. Одним із найголовніших кроків буде започаткування страхової медицини.

"Переконаний, що будь-яка реформа буде успішною за підтримки самих представників галузі, - передає позицію глави держави його прес-служба. - А держава повинна створювати для цього всі необхідні мотивації".

Україна буде прямувати своєю дорогою, назва якої -національні інтереси. На цьому наголосив Президент, доносячи до черкащан суть започаткованих реформ. При цьому змінювати устрій держави, який склався за 20 років незалежності, дуже непросто. Сьогодні треба змінювати життя, і чекати не можна, підкреслив Віктор Янукович. Він також пообіцяв, що поточний рік "буде непростим, але позитивним".

З кожним роком Україна нарощуватиме виробництво, а отримані прибутки буде спрямовано на соціальну сферу. "Ми підтримуватимемо тих, кому сьогодні живеться в державі найважче. Державну політику буде спрямовано на інноваційно-інвестиційну модель", - сказав глава держави. - "Ми будуватимемо прагматичні відносини з нашими партнерами, і Україна буде надійним мостом між Росією та країнами ЄС".

Чиновники стали працювати

У Черкасах Віктор Янукович вручив ключі від квартир та автомобілів ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та громадянам пільгових категорій. Вручено й ключі від шкільних автобусів для сільських шкіл області. Загалом цього року українські школи отримають 250 шкільних автобусів, і перші 10 з них будуть на Черкащині.

Відвідав Президент і Жашківський кінний завод. Президент ознайомився з проектами приватно-державного партнерства "Українське конярство", спільно розробленими Державним підприємством "Жашківський кінний завод" та Міністерством аграрної політики і продовольства. Переглянув він і показовий виступ вихованців місцевої кінноспортивної школи -чемпіонів Європи з конкуру - та вручив їм пам'ятні дипломи.

У рамках робочої поїздки Віктор Янукович побував у селі Шарнопіль Монастирищенського району, де поспілкувався з місцевою громадою. З'ясувалося, серед найгостріших проблем - стан доріг у районі. "Ми знімемо у вас це питання вже цього року", - запевнив він.

Жителі села подякували Президентові за те, що нинішня команда, яка прийшла до влади у цьому районі та області, оперативно розв'язує всі проблеми, з якими звертаються до неї черкащани. Зокрема, вони схвально оцінили діяльність керівника області Сергія Тулуба. "Чиновники нарешті стали працювати", - зауважив один із селян.

У цьому селі Віктор Янукович відвідав фермерське господарство "Надія" Григорія Паламарчука, створене у 1997 році, коли гостро постала проблема забезпечення добробуту сім'ї, в якій виховувалося семеро дітей.

Глава держави вручив господарю документи на автомобіль та міні-трактор. А дружині фермера, Валентині Антонівні, вручив державну відзнаку "Мати-героїня". Адже у родині Паламарчуків виховуються вісім дітей, з яких двоє дорослих, та одна дитина - під опікою.

Спілкуючись із родиною, Віктор Янукович розповів фермерам і про свою роботу. На що фермер відповів главі держави: "Ви працюєте, як і ми".
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua