"Автомобілі потрошив таксист…"

17 сiчня 2012

КРИМІНАЛ. Коли о 4 ночі до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшов дзвінок з проспекту Миру. Абонент повідомив, що тільки-но бачив, як невідомий зловмисник вовтузиться біля дверцят його автомобіля. Коли старшина міліції Сергій Агєєв спільно зі своїм напарником – інспектором ДПС, старшим сержантом міліції Дмитром Духновим під’їхали до місця виклику, з «дев’ятки» вистрибнув молодик та спробував зникнути у дворах. Інспектори ДАІ виявилися спритнішими, тому вже через півсотні метрів на руках зловмисника клацнули наручники.

Затриманим виявися 26-річний чернігівець, який повідомив, що працював не сам, а зі спільниками, котрі чекають його в умовленому місці.

На зустріч із крадіями був відправлений екіпаж ДАІ в складі старшого сержанта міліції Сергія Шемендюка та старшого сержанта міліції Олександра Коляди. Вони й затримали «Волгу» разом з двома чоловіками. Автівка була із шашечками таксі, а її власник виявився таксистом…

У багажнику виявлені запчастини та деталі від автомобілів різних марок і модифікацій, а також магнітоли, музичні колонки і акумуляторні батареї. Деякі із запчастин на той момент вже значилися у розшуку як викрадені. Сумнівів не було – ця група займалася крадіжками з автомобілів.

З’ясувалося, що один з напарників уже пройшов тюремні університети саме за аналогічні злочини, він і запропонував своїм знайомим трохи підзаробити. Один з них виконував роль перевізника, а його машина використовувалася як накопичувач здобичі, інший мав бути «на підхваті».

В такому складі група «перевірила» за одну ніч два автомобілі, а під час спроби обікрасти третій була затримана. З багажника «Волги» правоохоронці дістали цілу купу найрізноманітнішого «скарбу»: магнітоли, електроавтозапальнички, радіаторні решітки та акумулятори. А коли співробітники карного розшуку завітали на квартиру, де крадії складали крадене, то знайденого краму вистачило б на відкриття невеличкого магазину автозапчастин чи СТО.

На даний момент уже доведено причетність групи до 10 крадіжок.

Порушено кримінальну справу за ст. 185 ч. 2 Кримінального кодексу України (крадіжка вчинена за попередньою змовою групою осіб). Організатор групи, як вже неодноразово засуджений, взятий під варту та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання, його подільники відпущені на підписку про невиїзд, - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua