"Автопарк за цигарки"

Валерій МЕЛЬНИК
2 листопада 2012

КОНТРАБАНДА. Днями прикордонники відділу «Доманове» у сутінках за допомогою тепловізора помітили легковий автомобіль, який близько від державного кордону рухався в напрямку села Сільця Млинівські Ратнівського району. Правоохоронці заблокували рух транспортного засобу, завадили спробі  незаконного переміщення 5 тисяч пачок сигарет марки «Queen Mentol» білоруського виробництва.

Автомобіль «Фольксваген» та підакцизний товар було передано митникам. Нині контрабандист-невдаха очікує суду. Він і ухвалить рішення про подальшу долю затриманих автотранспортного засобу та цигарок. Тепер цей «Фольксваген» може поповнити парк інших автомобілів, конфіскованих в останні роки за «тютюновими» справами.

—– Лише 2012-го на ділянці відповідальності Луцького прикордонного загону в пунктах пропуску не допущено нелегального вивезення до Польщі 230 тисяч пачок цигарок. Майже 700 тисяч пачок затримано ще на різних ділянках «зеленого кордону», — розповів прес-секретар — помічник командира загону майор Олег Личковський. Вартість лише конфіскованих тютюнових виробів оцінюється в чотири мільйони гривень. А за ці гроші можна було б придбати цілий автопарк. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua