"Автосалон у Детройті зібрав усі новинки"

18 сiчня 2016

З небес на землю: після виставки електроніки у Лас-Вегасі, яка заглянула у далеке майбутнє автотранспорту, відкрився салон у Детройті. Там показали машини, що виїдуть на дороги незабаром. Серед них новий E-Class від Mercedes. Без автопілота, але із системою обміну інформацією між машинами та можливістю автоматичної парковки.

Дітер Зетче, CEO Daimler AG:

«Найбільш визначний показник розумності нового E-Class – це те, що він краще знає, що відбувається. Він обмінюється інформацією з іншими машинами на дорозі та з інфраструктурою. Таким чином він може бачити далі та краще передбачати дорожні умови».

Утім, ці «мерседеси» будуть розмовляти лише із собі подібними. Такий підхід більшості виробників загальмовує впровадження сучасних технологій, вважає директор Fiat-Chrysler Серджо Маркіонне:

«Нині ми переживаємо цей загальний ажіотаж з приводу цифрових технології, автопілоту та іншого, наче усі ці речі з‘являться просто так і безкоштовно. Так, врешті-решт, ми усі там будемо, але поки що ми окремо витрачаємо цілий капітал на ті самі цілі, замість того, щоб стандартизувати усе це в найбільш заощадливій манері».

У США після кількох років застою швидко зростають обсяги продажу автомобілів, тому автосалону у Детройті цьогоріч приділяють особливу увагу. Виставку відвідає також американський президент Барак Обама.

EURONEWS



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua