"«Баха» — не якась там черепаха"

Олександр ВЕРТІЛЬ
16 серпня 2012

СПОРТ. Протягом трьох днів тривали змагання третього етапу Кубка України з ралі-рейдів «Баха-1000», в яких узяли участь 40 екіпажів з України та Росії. Траса проходила територією Середино-Будського, Шосткинського, Ямпільського районів Сумської області, а також Новгород-Сіверщиною на Чернігівщині. Маючи найвищий бал складності —1,5 — ралі-рейд виявився міцним горішком навіть для іменитих спортсменів.

 До фінішу дійшли лише 23 екіпажі автомобілів, квадроциклів і мотоциклів, тож їх уже можна вважати переможцями. Як зазначив голова Сумської ОДА Юрій Чмирь, який теж брав участь у змаганнях разом із Володимиром Пилипейком, вони виявилися сильнішими за техніку: досягти фінішу їм не вдалося через поломку машини. Такої ж думки дотримуються Вадим Нестерчук, Богдан Новицький, Андрій і Володимир Новикови та інші відомі гонщики, яким також не вдалося підкорити запропонований маршрут. Хоча, за визнанням спортсменів, після таких випробувань можна сміливо вирушати на ралі зразка «Дакар», «Шовковий шлях» тощо.

 Організатори змагань визначили і нагородили переможців у категоріях «позашляховики», «квадроцикли», «мото», «рейд» — загалом 12 екіпажів у складі 18 учасників. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua